ΙΑΣΩΝ ΠΕΤΡΟΥΤΣΑΣ

Βιολογικές θεραπείες: Neural therapy

Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να πονάει. Κι όμως πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνους για μεγάλο διάστημα και ακόμη χειρότερα, συχνά δεν τους βοηθάει κανένα παυσίπονο. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις, το πρόβλημα απαιτεί χειρουργική λύση. Στις υπόλοιπες όμως, τι μπορεί να προσφέρει ο ορθοπεδικός; Κάθε άνθρωπος αναζητάει μία θεραπεία που θα τον απαλλάξει από το βάσανο του πόνου και δεν θα επιβαρύνει την υγεία του.

Θα είναι θεραπεία, όχι απλώς καταστολή των συμπτωμάτων και συγχρόνως δεν θα φοβάται ανεπιθύμητες ενέργειες. Τέλος, δεν θα έχει αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα δηλαδή θα είναι κατάλληλη για αυτόν ακόμη και αν έχει ας πούμε πίεση ή πνευμονοπάθεια κ.ο.κ.

Αυτή η θεραπεία υπάρχει: Λέγεται neural therapy και βασίζεται στις ανακαλύψεις έρευνας αιχμής, στον κλάδο της ιατρικής που λέγεται νευροφυσιολογία. Αξιοποιώντας τη γνώση ότι ο οργανισμός έχει δικούς του ρυθμιστικούς μηχανισμούς που διαταράσσονται και μπλοκάρουν όταν αρρωσταίνουμε, η neural therapy εκμεταλλεύεται την θεραπευτική δράση των τοπικών αναισθητικών, γνωστή ήδη εδώ και ένα αιώνα. Τα τοπικά αναισθητικά βραχείας δράσεως βοηθούν τον οργανισμό να ξεμπλοκάρουν αυτοί ακριβώς οι μηχανισμοί με συνέπεια ο οργανισμός να λειτουργεί καλύτερα, να κατευναστούν οι φλεγμονές του και να υποχωρήσουν οι πόνοι. Μπορεί κανείς να γλυτώσει από αυχεναλγία, οσφυαλγία, πόνο στον ώμο, τον αγκώνα, το γόνατο, το πόδι κ.ο.κ.

Ο ειδικά εκαπιδευμένος (σε θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο που διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια) και πιστοποιημένος γιατρός (μετά από εξετάσεις σε διεθνή επιτροπή με αντίστοιχο δίπλωμα) κάνει ενέσεις στα σημεία του σώματος που πιστεύει ότι θα ξεμπλοκάρουν τον οργανισμό. Χρησιμοποιούνται ειδικές, λεπτές βελόνες που πονούν από ελάχιστα ως καθόλου και πολύ μικρές δόσεις τοπικών αναισθητικών που πολύ γρήγορα ο οργανισμός αποβάλει.

Η πολύπλευρη επιτυχία της μεθόδου είχε ως αποτέλεσμα, στην Ελβετία ανα αναγνωριστεί ευρέως και να την πληρώνουν και τα δημόσια, ασφαλιστικά ταμεία.

Θεραπεία λοιπόν επιστημονικά τεκμηριωμένη, κατάλληλη σχεδόν για όλους, αποτελεσματική και εν πολλοίς ακίνδυνη. Μοναδικό της μειονέκτημα ότι χρειάζεται εβδομαδιαίες επαναλήψεις (συνήθως 5-10) για να δει κανείς μακροχρόνιο αποτέλεσμα.