ΙΑΣΩΝ ΠΕΤΡΟΥΤΣΑΣ

Βιολογικές θεραπείες: Όζον

Ένα εξαιρετικό, μη αλλεργιογόνο και χωρίς σοβαρούς κινδύνους «φάρμακο» για πολλά προβλήματα υγείας, μεταξύ άλλων και για τον πόνο, όπως π.χ. από κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου, αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, πόνους στους ώμους, τα γόνατα, το πόδι κ.λ.π.

Το όζον παράγεται και στη φύση από κεραυνούς. Στην ιατρική παράγεται από ειδικά μηχανήματα που τροφοδοτούνται από φιάλες οξυγόνου, το οποίο και μετατρέπουν σε όζον. Η δράση του είναι πολύπλευρη: Καταπολεμά τη φλεγμονή αναστέλλοντας την παραγωγή των ουσιών που την προκαλούν, βελτιώνει τη ροή του αίματος σταθεροποιώντας την κυτταρική μεμβράνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και μειώνοντας τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων, βοηθάει το μεταβολισμό, σταματάει τον πολλαπλασιασμό των ιών, είναι μικροβιοκτόνο κ.ο.κ.

Αναλόγως με την ακριβή φύση του προβλήματος του ασθενούς, ο ορθοπεδικός κάνει ενέσεις με όζον σε κάποια σημεία του σώματος. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι εντυπωσιακό. Μετά από τρεις- τέσσερις θεραπείες, ο πόνος υποχωρεί σημαντικά για διάστημα πολλών μηνών, ακόμη και ετών.